Kezdőlap › Fórumok › SuSE Linux › SuSE kezdõ › 9.0 telepítés XP mellé
- This topic has 18 hozzászólás, 10 résztvevő, and was last updated 21 years, 1 months telt el by
pointux.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-05-06-14:11 #1934199
Leginkább utána kellene töredezettségmentesíteni.
Persze elõtte sem árt mert akkor, gyorsabb lehet az átméretezés.Elõtte azért is célszerû, mert az átméretezés után hiányozhatnak fájljaid, ha ezt nem tetted meg. Gondolok itt olyanokra, amelyek az üresen maradó részen helyezkedtek el.
2004-05-06-14:38 #19342002,5 GB elég bõven a programoknak, légy nagyvonalú, adjál neki 5-öt, akkor CD-image-oknak is van hely bõven pld.
Ennél nagyobb csak akkor kell, ha minden sz@rt felteszel rá, amiket úgysem fogsz használni.2004-05-07-05:54 #1934201Elõtte azért is célszerû, mert az átméretezés után hiányozhatnak fájljaid, ha ezt nem tetted meg. Gondolok itt olyanokra, amelyek az üresen maradó részen helyezkedtek el.
hát már jó ideje nem használtam a pqmagic-et, de azt hiszem ez ilyen formában ahogy írtad nem állja meg a helyét. a pqmagic partíció átméretezésnél gyakorlatilag a „látszólag” üres területen lévõ fájltöredékeket is move-olja (és ez tart q** sokáig) nem 1xüen törli…
ezért a defrag esetleg elõtte érdemes, de gyakorlatilag tök mind1 -szerintem- mert ahogy észrevettem a defraggal „elpocsékolt” idõvel nem egyenesen arányos azzal amennyit a pqmagic elszöszmötöl rajta, magyarán ha nem csinálsz defragot akkor sem lesz annyival hosszabb amíg a pqmagic átméretez: d(t)+pq(t) ] pq(t)
// hühh va**e mennyire pihent vagyok így reggel az elsõ kávé közben 😀 //2004-05-07-20:23 #1934202Nem értek annyira hozzá, de mi az a ” minden sz*r”?
Ha az ember régóta wines és mondjuk nem telepíti hetente újra a cuccot, akkor is tele van/lesz a rendszere minden sz*r-ral… mert kell ez-az, fent marad és csak dagad… a Linux használatakor is kell ez-az, nem? ilyen+olyan progi, progi erre-arra… vagy ezek nélkül mire való? – hogy használod ki?
a suse 9.0 alapból feltesz 2gb-ot és van benne minden amikellhet…
sztem kevés, mert utólag azért õt is ki kell egészíteni… ezzel-azzal 🙂
de nem sz*r-ral
by
😆2004-05-07-20:57 #1934203Bocs.
2004-05-07-21:01 #1934204Bocs.
2004-05-15-10:56 #1934205Sziasztok.
Már régóta használok linuxot, de eddig még saját particiót nem igazán adtam neki, csak vmware alól használtam. Tegnap döntöttem úgy, hogy otthoni gépemen kap egy saját particiót az xp mellé.
NTFS-es a winchim, úgyhogy kicsit tartottam tõle. De aztán sikerült. De ha nem figyelek oda, akkor egy az egyben legyalulja az xp-s particiót. Magamnak kellett megadni, hogy hova menjen, melyik particióra. Mikor megmagyaráztam neki, érdekes módon, grubot belõtte hogy a windoz is legyen benne meg minden.
Csak nem értem, hogy ha egyszer ez a suse az alap felhasználóknak készült, akkor alapértelmezés szerint miért akarja legyalulni a windozt. Ha egy átlag felhasználó ül le elé, simán kiveszi a cd-t, hogy ez nem tud menni az xp mellé…
2004-05-15-11:00 #1934206Mert a SuSE-nek uagyanaz a mentalitása – most már -, mint a M$-nak. 🙁
2009-12-04-19:55 #1873282Az lenne a kérdésem, hogy fel lehet-e telepíteni a Suse-t egy partícióra a az XP-vel.
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz