Kezdőlap › Fórumok › SuSE Linux › SuSE kezdõ › 9.1 ekezetek
- This topic has 6 hozzászólás, 4 résztvevő, and was last updated 21 years, 5 months telt el by
admin.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-08-05-06:31 #1961655
Amint az a cimbol is latszik, gondjaim vannak az ekezetes karakterekkel. Telepitettem egy 9.1-es SuSE-t magyar billentyuzet-kiosztassal, es a õ es û karakterek kivetelevel az ekezetes betuk helyett ?? jelennek meg. Nem matattam semmilyen konfig fajlban, mar a telepites kezdetekor, a beallitast tesztelo mezoben jelentkezik a problema, de a SuSE melle telepitett WinXP alatt nincs gond a billcsivel.
Hello
Ott nem a billentyûzettel van a baj, hanem a használt fontokkal. Válasz másik betûtípust.
2004-08-05-06:44 #19616562004-08-05-07:31 #1961657Hello
Ott nem a billentyûzettel van a baj, hanem a használt fontokkal. Válasz másik betûtípust.
Csak gepelesnel jelentkezik ez a problema, egyebkent mindenutt helyesen jelennek meg az ekezetes betuk.
2004-08-05-07:38 #1961658Hello
Csak gepelesnel jelentkezik ez a problema, egyebkent mindenutt helyesen jelennek meg az ekezetes betuk.
Hát akkor kontrolcenter
és a nyelvi beállításoknál válaszd a magyar billentyûzetet.Bármiben gépelsz ez van?
2004-08-05-07:45 #1961659Ott is magyar a kiosztas. Barhol gepelek, az õ es û karaktereken kivul nem tudok ekezetes betuket irni sehol.
Ha megnyitok egy konzolt, ezzel indul:
Code:locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directorylocale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory
Lehet ennek vmi koze a problemamhoz?
De most tatom, hogy OO-ban minden ok…AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!2004-08-05-20:52 #1961660Sziasztok!
Megoldódott a problémám 🙂
A SuSE default telepítés során igen okosan nem teszi fel a glibc_locales csomagot, ami az ékezetes karakterek begépeléséhez kell.
2009-12-04-19:56 #1875415Amint az a cimbol is latszik, gondjaim vannak az ekezetes karakterekkel. Telepitettem egy 9.1-es SuSE-t magyar billentyuzet-kiosztassal, es a õ es û karakterek kivetelevel az ekezetes betuk helyett ?? jelennek meg. Nem matattam semmilyen konfig fajlban, mar a telepites kezdetekor, a beallitast tesztelo mezoben jelentkezik a problema, de a SuSE melle telepitett WinXP alatt nincs gond a billcsivel.
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

legutóbbi hsz