9.1 online frissítés után nincs graf felület

Kezdőlap Fórumok SuSE Linux SuSE kezdõ 9.1 online frissítés után nincs graf felület

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
  • Szerző
    Bejegyzés
    killall
    Felhasználó

nekem debian alatt volt ugyanez egy dist-upgrade utan.
      nalam a billentyuzet tipusa atirodott a /etc/X11/XF86Config fileban.
      nos, lehet, hogy nalad is vmi hasonlo helyzet all fent. elkepzelheto, hogy a kernel is upgrade-elodott, es nem hasznalja a 3d-drivert.
      jolenne, ha leirnad pontosan a dolgokat, hogy mit csinaltal, mert igy sztem nemnagyon tud senki sem segiteni…
      azert megprobalhatod a bejelentkezes utan a startx paranccsal elinditani az X feluletet, es ha nemindul, akkor masold be ide az outputot (hibauzeneteket).

admin
      Adminisztrátor

Ok ! Köszi a gyors választ, máris provokálom a hibát ! 😆

pointux
        Felhasználó

Nos, killall túl udvarias volt.
          Sajnos, amit leírtál, annak az információ tartalma majdnem egyenlõ a nullával.

De azt azért látatlanban elmondhatom, hogy nem árthat sosem, ha minden olyan konfigurációs file-t, amely nem alapértelmezett állapotba van kimentünk, akár ilyen esetekben is.

admin
          Adminisztrátor

Attól függetlenül, hogy teljesen igazad van, nem lettem vidámabb a hozzászólásodtól, de természetesen a fórum nem erre való. Nos !
            A probléma az volt, (merthogy kíváncsiságból mégegyszer rányomtam az Nvidia drivert), hogy a frissítés felülírt minden addigi beállítást, és az X nem akarta az igazságot.
            A probléma nálam ott kezdõdik, hogy még a kérdést sem tudom kifejteni, mert nem jutok el odáig, hogy a naplófájlt ellenõrizni tudjam, a config fájl mentésétõl meg mégmesszebb vagyok. Ezért írtam, hogy hozzám sok türelem kell, de megéri.
            Nem szívesen tartozom a 90 %-ba, de egyenlõre még nem tudok változtatni ezen a méltatlan helyzeten. Talán majd késõbb, amikor a „túl udvarias” hozzáértõk segítségével elõrébb jutok, és tudnifogom, hogy mit is akarok kérdezni !
            Köszönöm mindkettõtöknek !

smith
            Felhasználó

Telepítsd újra fel az nvidia meghajtóját, legalábbis a a YOU szerint szükséges.

pointux
              Felhasználó

Attól függetlenül, hogy teljesen igazad van, nem lettem vidámabb a hozzászólásodtól, de természetesen a fórum nem erre való. Nos !
                A probléma az volt, (merthogy kíváncsiságból mégegyszer rányomtam az Nvidia drivert), hogy a frissítés felülírt minden addigi beállítást, és az X nem akarta az igazságot.
                A probléma nálam ott kezdõdik, hogy még a kérdést sem tudom kifejteni, mert nem jutok el odáig, hogy a naplófájlt ellenõrizni tudjam, a config fájl mentésétõl meg mégmesszebb vagyok. Ezért írtam, hogy hozzám sok türelem kell, de megéri.
                Nem szívesen tartozom a 90 %-ba, de egyenlõre még nem tudok változtatni ezen a méltatlan helyzeten. Talán majd késõbb, amikor a „túl udvarias” hozzáértõk segítségével elõrébb jutok, és tudnifogom, hogy mit is akarok kérdezni !
                Köszönöm mindkettõtöknek !

Tényleg nem bántás képpen írtam!
                De ahhoz, hogy pl. megmond, hogy milyen drivert és kártyát használsz nem kell a Linuxot ismerni.
                A /var/log/XFree86.0.log (legutolsó üzenete nem árthat), sõt az sem, hogy ha elolvasod, mi szerepelt még a fórumon az nvidiáról. Tényleg sok infó van errõl a témáról is, pl az, hogy ha gyári drivert teszel fel, akkor az /etc/XF86Configban a drivert nv-rõl nvidia-ra kell cserélni. Akár nyugodtan okozhatja ez is a gondot.

/etc/XF86Config tartalmazza a

mephysto
                Felhasználó

…merthogy kíváncsiságból mégegyszer rányomtam az Nvidia drivert…

Szerintem nem feltétlenül jó „rányomni” csak úgy… én a követlezõt csináltam ami segített hasonló esetben:

sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-5336-pkg1.run –uninstall

aztán jöhet újra

sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-5336-pkg1.run

SaX2 -m 0=nvidia

admin
                  Adminisztrátor

Mondjuk én nem távolítottam el elõtte, de mivel érzékelte a „régebbi” jelenlétét, õ saját maga eltávolította azt, és csak azután futtatta a telepítést.
                    De azóta szerencsére megy, annak ellenére, hogy kezdõként jópárszor szívenszúrtam ! 😆

csaba
                    Felhasználó

Sziasztok !
                      Minden tökéletesen ment, mindaddig, amíg nem frissítettem a rendszert. Mindent letöltöttem és telepítettem, amit lehetett, aztán reboot után csak karakteres módban indul, X nem akar menni. Mit kell beírnom a login után ?

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
                    • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.