9.3 bejelentkezesi gond

Kezdőlap Fórumok SuSE Linux SuSE kezdõ 9.3 bejelentkezesi gond

6 bejegyzés megtekintése - 31-36 / 36
  • Szerző
    Bejegyzés
    Macskajancsi
    Felhasználó

ö adott egy javaslatot, de azta nem nagyon ertettem hogy miert akar csinálni 3 particiot…

de ha van egy monyuk 15gigas ures particiom, akor arra fetudom ugy rakni, hogy azon linux egy masikok wini es a 3adikon adatok…

es azt se naygon vagom hogy mi a csudaert vagy lga 20fele fajlrendszer…
      [align=right][snapback]143375[/snapback][/align]

Az elsõ partíció nyilván a meglevõ windows volt, a második a swap, a harmadikra megy az összes többi.
      Természetesen meg lehet csinálni úgy, ahogy fentebb írtad.
      Javaslat:
      Elsõ partíció: win
      Második: adatterület (FAT32-re formázva, mert ezt tudja írni-olvasni a win és a linux is.)
      Harmadik: swap (ez általában a fizikai memória kétszerese, de nem érdemes 1GB-nál nagyobbra méretezni.)
      Negyedik: / (javasolt a ReiserFS, de választhatsz mást is, pl. ext3)

Létezik sok egyéb variáció is, de ha pl. SuSE linuxot elõször látsz, érdemes elfogadni a telepítõ javaslatait.

OFF: amit kisbetu finoman szóvá tett a helyesírással kapcsolatban, megszívlelendõ.
      A chat-es írásmód meg ebben a fórumban nem szokás, vedd a fáradtságot, és írjál ki minden betût légy szíves, továbbá mielõtt elküldöd a post-ot, olvasd át még egyszer.

balii
      Felhasználó

Az elsõ partíció nyilván a meglevõ windows volt, a második a swap, a harmadikra megy az összes többi.
        Természetesen meg lehet csinálni úgy, ahogy fentebb írtad.
        Javaslat:
        Elsõ partíció: win
        Második: adatterület (FAT32-re formázva, mert ezt tudja írni-olvasni a win és a linux is.)
        Harmadik: swap (ez általában a fizikai memória kétszerese, de nem érdemes 1GB-nál nagyobbra méretezni.)
        Negyedik: / (javasolt a ReiserFS, de választhatsz mást is, pl. ext3)

Létezik sok egyéb variáció is, de ha pl. SuSE linuxot elõször látsz, érdemes elfogadni a telepítõ javaslatait.

OFF: amit kisbetu finoman szóvá tett a helyesírással kapcsolatban, megszívlelendõ.
        A chat-es írásmód meg ebben a fórumban nem szokás, vedd a fáradtságot, és írjál ki minden betût légy szíves, továbbá mielõtt elküldöd a post-ot, olvasd át még egyszer.

kisbetu
        Felhasználó

es azt se nagyon vagom, hogy mi a csudaert van lga(legalabb) 20 fele fajlrendszer…
          foleg azt nem tudom, hogy meik mire jo…

Azért van annyi, amiért 5 CD-n kapod az oprendszert: hogy te magad tudd kiválasztani azt, ameLYik a legjobb neked.
          Senki nem akarja helyetted kitalálni, mit tegyél a gépedre.

Ez a Linux filozófiája, például ebben is különbözik a másik nagy oprendszertõl.

Igen, tényleg este van. Már nincs olyan meleg, mint napközben, jobban lehet figyelni arra, amit csinálunk.
          Most pedig elmegyek kipihenni titeket.

balii
          Felhasználó

es szerintetek a linux otthoni felhasznalasra jo? vagy inkabb serverekbe ajanljatok?

Macskajancsi
            Felhasználó

es szerintetek a linux otthoni felhasznalasra jo? vagy inkabb serverekbe ajanljatok?
              [align=right][snapback]143397[/snapback][/align]

Mindegyikre.
              A SuSE Professional 100 gépet tud kiszolgálni. Nálam itthon van egy internet-elosztó+samba szerver süsü 9.3, ezenkívül két kliens ugyanezzel a rendszerrel, és egy winxp.
              Egy gépes felhasználásnál nem kell bajlódni a szerver funkciókkal, tökéletesen lehet használni mindenre.

csaba
              Felhasználó

HI, eddig csak qwindowst hasznaltam (es egy kicsit mac os x-et) sulimban volt linux…

Ma ugy dontottem, hogy megnezem mit tud, ezert az itthon levo eleg gagyi 666mhz-es gepre telepitettem 🙂 A P4-re nem violt szivem 🙂
                (eloszor egy uhu-t kuldtem, de az teljesen szar volt)
                mivel sajna nicns dvd irom, ezert csak cd megoldas johet szoba, viszont csak egy cd-m volt itthon… szoval csak az elso install cd-t tolotottem le, egyik ismerososm azt mondta, hogy nem gond, csak kevesebb szoftver lesz rajta, egyebkent muxeni fog…
                Mondom, oh az nagyon jo, mert ugyse akarokegy full installt, inkabb csak baratkozni szeretnek vele 🙂

Fel raktam, kerte a 2.-cd-t. Aztan azt kihagytam… (van a gépen egy xp is)
                Aztan bootmenu is pazarul bejon, szep fuves hatter es van xp es linux is, mondom pompas…

Aztan nem toom, de suliban nagyon mas volt a suse login screene, de itt egy egyszinu vacak jott be… viszont amikor installáltam akkor nem is kerte hogy kreajjak profilokat… ugyhogy most van egy linux a gepen, d enem tudok belépni es nem tudom hogy lehetne profilokat csinálni, vagy egyaltaklan jo-e hogy csak egyes install cd ment fel… Léccii help.. eloe is kossz 😉

http://www.novell.com/products/linuxprofessional/ – innen szedtem le a try it free -re nyomva, vagy ez csak vmi csokkenetet verzio???

6 bejegyzés megtekintése - 31-36 / 36
              • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.