9.3 nem kapcsolja le a gépet

Kezdőlap Fórumok SuSE Linux SuSE kezdõ 9.3 nem kapcsolja le a gépet

10 bejegyzés megtekintése - 21-30 / 30
  • Szerző
    Bejegyzés
    oldfirehand
    Felhasználó

Egyre sötétebbnek látom a helyzetet.

pomm
      Felhasználó

No,próbáld betölteni az acpi-t,de sztem, forgasd újra a kernelt! Figyelj, nem nagy cucc…ha elszabod az eredeti kernellel még tudsz dolgozni…és ezt is meg kell egyszer tanulni 🙂

oldfirehand
        Felhasználó

Isten bizony, én nem tudom mi az hogy „betölteni az acpi-t”!
          Mit, hova, hogyan?

pointux
          Felhasználó

# modprobe acpi
            (rootként)

oldfirehand
            Felhasználó

linux:~ # modprobe acpi
              FATAL: Error inserting acpi_cpufreq (/lib/modules/2.6.11.4-20a-default/kernel/arch/i386/kernel/cpu/cpufreq/acpi-cpufreq.ko): No such device

pointux
              Felhasználó

„FATAL: Error inserting acpi_cpufreq (/lib/modules/2.6.11.4-20a-default/kernel/arch/i386/kernel/cpu/cpufreq/acpi-cpufreq.ko): No such device”
                Nyílván azért, mert nem lehet a proc frekvenciáját változtatni….

ezután az lsmod mit ír?

oldfirehand
                Felhasználó

Az lsmod fentebb látható. Az acpi-rõl csak ennyit ír. A processzor sempron 3000, 32 bites, valahol mintha olvastam volna, hogy ennek nem lehet maszturbálni a frekvenciáját. Elérhetõ valahogy, hogy ezzel ne akarjon foglalkozni, az acpi többi részei viszont mûködjenek?

pointux
                  Felhasználó

„Elérhetõ valahogy, hogy ezzel ne akarjon foglalkozni, az acpi többi részei viszont mûködjenek?”
                    Ezért kérdeztem, hogy a modprobe acpi parancs után a modprobe mit ír ki…

Mert, ha nem jelenik meg, akkor – talán lehet paraméterezni, ezt nem tudom -, de ki lehet venni a kernelbõl. Ha akkor sem megy: Válasz #20.

oldfirehand
                    Felhasználó

Ez a kivevés a kernelbõl hogyan történik?(hogy a rendszer azért életben maradjon)

csaba
                      Felhasználó

Leállításkor nem kapcsolódik ki a gép. Az egylemezes 9.1-gyel lekapcsolt. Hiába írom be, boot-opcióként, hogy acpi=on, és hiába indítom el az acpi-démont. Azt látom induláskor, hogy nincs acpi-modul a kernelben. A telepítõ CD-ken nem lelek fel nem rakott idevágó elemeket.
                        A telepítéskor safe módban tudtam csak indulni, mert normál módban elkezdett a floppyn info-file-t keresni és úgy is maradt.
                        A safe módban viszont szerepelt az acpi=off. Talán ez okozza? A BIOS támogatja, be van kapcsolva. (ASUS K8N alaplap, 1006 BIOS)
                        Kérem a témában jártas Gentlemanok segítségét!

10 bejegyzés megtekintése - 21-30 / 30
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.