blackPanther on MacBook

10 bejegyzés megtekintése - 71-80 / 125
  • Szerző
    Bejegyzés
  • #2179361
    pointux
    Felhasználó
      vector wrote:
      Amúgy a 100% gyümölcslé, remélhetőleg a földből nyerte a vizet 😀

      Ezek szerint nem tudod, hogy hogy készülnek. :DDD
      A gyümölcsből pürét készítenek, úgy, hogy kiszárítják egy/több forgó vashordóban (kemence).
      Ez csomagolják, szállítják.
      Ekkor adják hozzá – valószínűleg – azt, amit kivizeltél… vagy más pisijét iszod. 🙂
      A 100 %, meg azt jelenti, hogy gyümölcs püré és nem valami mesterséges pótló anyag van benne.
      (Pl. a természetazonos eper aroma, az a fűrészpor… nem tudom konkrétan, hogy melyik fából.)

      #2179362
      pointux
      Felhasználó
        vector wrote:
        Amúgy a 100% gyümölcslé, remélhetőleg a földből nyerte a vizet 😀

        Ezek szerint nem tudod, hogy hogy készülnek. :DDD
        A gyümölcsből pürét készítenek, úgy, hogy kiszárítják egy/több forgó vashordóban (kemence).
        Ez csomagolják, szállítják.
        Ekkor adják hozzá – valószínűleg – azt, amit kivizeltél… vagy más pisijét iszod. 🙂
        A 100 %, meg azt jelenti, hogy gyümölcs püré és nem valami mesterséges pótló anyag van benne.
        (Pl. a természetazonos eper aroma, az a fűrészpor… nem tudom konkrétan, hogy melyik fából.)

        #2179363
        pointux
        Felhasználó
          l_lorincz wrote:
          És szerinted a gyümölcslevekbe meg a sörbe honnan nyerik a vizet?

          A borsodi sörgyárnak pl. saját kútja van… szóval, ha az élet habos oldalát választod, akkor valószínűleg nem azt iszod. :DDD

          #2179364
          pointux
          Felhasználó
            l_lorincz wrote:
            És szerinted a gyümölcslevekbe meg a sörbe honnan nyerik a vizet?

            A borsodi sörgyárnak pl. saját kútja van… szóval, ha az élet habos oldalát választod, akkor valószínűleg nem azt iszod. :DDD

            #2179365
            Névtelen

              [off]

              vizsla wrote:
              l_lorincz wrote:
              És szerinted a gyümölcslevekbe meg a sörbe honnan nyerik a vizet?

              A borsodi sörgyárnak pl. saját kútja van… szóval, ha az élet habos oldalát választod, akkor valószínűleg nem azt iszod. :DDD

              Tudtommal minden sör alapja a természetes ásványvíz, az adja meg az ízét (többek közt), attól lesz olyan, amilyen. Ezért is van, hogy hiába van meg a licenc (<-helyesírás ellenőrző javallotta), teljesen más íze lesz egy itthon gyártott sörnek.

              Tervezem a házi sör-előállítást, majd beszámolok, ha eljutok a gyakorlatig. 🙂

              Elnézést az OFF-ért. 🙂

              [on]

              #2179366
              Névtelen

                [off]

                vizsla wrote:
                l_lorincz wrote:
                És szerinted a gyümölcslevekbe meg a sörbe honnan nyerik a vizet?

                A borsodi sörgyárnak pl. saját kútja van… szóval, ha az élet habos oldalát választod, akkor valószínűleg nem azt iszod. :DDD

                Tudtommal minden sör alapja a természetes ásványvíz, az adja meg az ízét (többek közt), attól lesz olyan, amilyen. Ezért is van, hogy hiába van meg a licenc (<-helyesírás ellenőrző javallotta), teljesen más íze lesz egy itthon gyártott sörnek.

                Tervezem a házi sör-előállítást, majd beszámolok, ha eljutok a gyakorlatig. 🙂

                Elnézést az OFF-ért. 🙂

                [on]

                #2179367
                pointux
                Felhasználó

                  Nem feltétlenül alapja (de – valószínű – ezért ízlett jobban a belgáknak*), de a borsodinak pl. igen, sőt a technológiai eljárás olyan, hogy Mo-n csak ez az egy ilyen gyár létezik – mondjuk ennek nincs köze a vízhez, de a licenchez van.
                  Tehát a borsodi sörgyár több szempontból is egyedi, tehát összességében egyedi. 🙂
                  Viszont mióta állítólag kínai kukoricát használnak – imho – rosszabb az íze.

                  (Félreértés ne essék, amúgy nem vagyok a szószólójuk. :))

                  * ez „saját” teszt, nem a sörgyáré

                  #2179368
                  pointux
                  Felhasználó

                    Nem feltétlenül alapja (de – valószínű – ezért ízlett jobban a belgáknak*), de a borsodinak pl. igen, sőt a technológiai eljárás olyan, hogy Mo-n csak ez az egy ilyen gyár létezik – mondjuk ennek nincs köze a vízhez, de a licenchez van.
                    Tehát a borsodi sörgyár több szempontból is egyedi, tehát összességében egyedi. 🙂
                    Viszont mióta állítólag kínai kukoricát használnak – imho – rosszabb az íze.

                    (Félreértés ne essék, amúgy nem vagyok a szószólójuk. :))

                    * ez „saját” teszt, nem a sörgyáré

                    #2179369
                    dexter
                    Felhasználó

                      Kicsit bele  offolok én is, bár nem kellene. Vector, bele gondoltál már abba, hogy a szevezetedben a sejtek közt, nem gyümlcslé, nem sör van, hanem víz. Na ezért kell  naponta meginni legalább  2,5liter vizet. Ha már így elkapott a paranoja, akkor igyál palackos ásványvizet.

                      #2179370
                      dexter
                      Felhasználó

                        Kicsit bele  offolok én is, bár nem kellene. Vector, bele gondoltál már abba, hogy a szevezetedben a sejtek közt, nem gyümlcslé, nem sör van, hanem víz. Na ezért kell  naponta meginni legalább  2,5liter vizet. Ha már így elkapott a paranoja, akkor igyál palackos ásványvizet.

                      10 bejegyzés megtekintése - 71-80 / 125
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.