Lyukasóra

Kezdőlap Fórumok Offtopic Lyukasóra

10 bejegyzés megtekintése - 71-80 / 211
  • Szerző
    Bejegyzés
  • #2125563
    kisbetu
    Felhasználó
      vizsla wrote:
      A qrwa eget, ezt is a rohadt gyarmatosítók hozták be…

      Meg a komenisták!

      #2125564
      majorlacko
      Felhasználó
        kisbetu wrote:
        vizsla wrote:
        A qrwa eget, ezt is a rohadt gyarmatosítók hozták be…

        Meg a komenisták!

        És mi magyar konkvisztádorok és megrögzött kommenisták belédőltünk a szőlőkaróinkba a filoxéravész következményeképp. 🙂 Na talán így lett vérző az a bika. 🙂

        #2125565
        majorlacko
        Felhasználó
          kisbetu wrote:
          vizsla wrote:
          A qrwa eget, ezt is a rohadt gyarmatosítók hozták be…

          Meg a komenisták!

          És mi magyar konkvisztádorok és megrögzött kommenisták belédőltünk a szőlőkaróinkba a filoxéravész következményeképp. 🙂 Na talán így lett vérző az a bika. 🙂

          #2125566
          pomm
          Felhasználó
            vizsla wrote:
            Pláne! 🙂
            Kisbetu úgy tűnik, most sem restellette elolvasni a segédanyagokat…

            „A XIX. század végén az Amerikából behurcolt filoxéra járvány elpusztította a szőlők 90%-át”
            A qrwa eget, ezt is a rohadt gyarmatosítók hozták be…

            Pedig előtte volt nekünk vörös aszunk is ( a budai ). Arról nem szólva, akkor terjedtek el a direkttermők és butultak egész falvak el ( noa vagy nova szőlő, amit Hamvas is csak az ördög szerencsétlen kísérletének nevez, hogy lemásolja az isteni, igazi szőlőt  – Bor filozófiája c. mű )
            A szekszárdi bikavér valóban előbb volt ( információm szerint ), mint az egri. ( Az egri nagyon tré lett az utóbbi öt évben )
            Én ittam ’97-es szekszárdi bikát 2000-ben ( három évesen már igazán jó ) de azt valóban harapni lehetett, sajna azóta sem jutottam olyan jó nedűhöz. ( Akkor áldottam a borzárjegy bevezetését, mert ezért kellett egy vendéglátóipari egységből megszabadulni 3 karton ilyen bortól, nagyon jutányos áron, amiből másfél karton hozzám vándorolt 🙂 )
            Majd este visszanézek, kávé mellett reggel, nem lehet borról írni 😀

            #2125567
            pomm
            Felhasználó
              vizsla wrote:
              Pláne! 🙂
              Kisbetu úgy tűnik, most sem restellette elolvasni a segédanyagokat…

              „A XIX. század végén az Amerikából behurcolt filoxéra járvány elpusztította a szőlők 90%-át”
              A qrwa eget, ezt is a rohadt gyarmatosítók hozták be…

              Pedig előtte volt nekünk vörös aszunk is ( a budai ). Arról nem szólva, akkor terjedtek el a direkttermők és butultak egész falvak el ( noa vagy nova szőlő, amit Hamvas is csak az ördög szerencsétlen kísérletének nevez, hogy lemásolja az isteni, igazi szőlőt  – Bor filozófiája c. mű )
              A szekszárdi bikavér valóban előbb volt ( információm szerint ), mint az egri. ( Az egri nagyon tré lett az utóbbi öt évben )
              Én ittam ’97-es szekszárdi bikát 2000-ben ( három évesen már igazán jó ) de azt valóban harapni lehetett, sajna azóta sem jutottam olyan jó nedűhöz. ( Akkor áldottam a borzárjegy bevezetését, mert ezért kellett egy vendéglátóipari egységből megszabadulni 3 karton ilyen bortól, nagyon jutányos áron, amiből másfél karton hozzám vándorolt 🙂 )
              Majd este visszanézek, kávé mellett reggel, nem lehet borról írni 😀

              #2125568
              majorlacko
              Felhasználó

                A szekszárdi völgyekben azért más a mikroklíma, mint az egri vidéken. Ami nyilván nem menti fel a borászokat a vacak minőség előállításának jogos vádja alól. Ezzel együtt az egri régióban is akad versenyképes minőség, annyi bizonyos, hogy nem éppen kommersz áron. De szerintem is a Szekszárdi Bikavér a csúcs. Úgy két évvel ezelőtt volt egy szekszárdi széria, amit egy egyszerű élelmiszerkereskedelmi láncban forgalmaztak és még a félezer forintos árszintet sem érte el, de verte az ennél tízszer többe kerülő borok minőségi szintjét. Nagyon sok múlik a pincemesteren is, főleg nagyüzemi borászatoknál.
                Ma nem tudom mi a helyzet.

                #2125569
                majorlacko
                Felhasználó

                  A szekszárdi völgyekben azért más a mikroklíma, mint az egri vidéken. Ami nyilván nem menti fel a borászokat a vacak minőség előállításának jogos vádja alól. Ezzel együtt az egri régióban is akad versenyképes minőség, annyi bizonyos, hogy nem éppen kommersz áron. De szerintem is a Szekszárdi Bikavér a csúcs. Úgy két évvel ezelőtt volt egy szekszárdi széria, amit egy egyszerű élelmiszerkereskedelmi láncban forgalmaztak és még a félezer forintos árszintet sem érte el, de verte az ennél tízszer többe kerülő borok minőségi szintjét. Nagyon sok múlik a pincemesteren is, főleg nagyüzemi borászatoknál.
                  Ma nem tudom mi a helyzet.

                  #2125570
                  pointux
                  Felhasználó

                    Íme itt egy újabb téma. Egy jó kis találós kérdés? :))))
                    Arra könnyű válaszolni, hogy a híres kopasz detektív Kojak (Telly Savalas), melyik városrész utcáit rótta, de vajon melyik utcában volt a kapitányság?

                    #2125571
                    pointux
                    Felhasználó

                      Íme itt egy újabb téma. Egy jó kis találós kérdés? :))))
                      Arra könnyű válaszolni, hogy a híres kopasz detektív Kojak (Telly Savalas), melyik városrész utcáit rótta, de vajon melyik utcában volt a kapitányság?

                      #2125572
                      majorlacko
                      Felhasználó

                        The series is set in New York City‘s Thirteenth Precinct.

                        Arrestees are being processed at the 13th Precinct (230 East 21st Street Organizer SDS New York City.

                        Így ok? 🙂

                      10 bejegyzés megtekintése - 71-80 / 211
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.