- This topic has 210 hozzászólás, 18 résztvevő, and was last updated 16 years, 7 months telt el by
kisbetu.
-
SzerzőBejegyzés
-
2007-08-03-20:45 #2125563vizsla wrote:A qrwa eget, ezt is a rohadt gyarmatosítók hozták be…
Meg a komenisták!
2007-08-04-00:09 #2125564kisbetu wrote:vizsla wrote:A qrwa eget, ezt is a rohadt gyarmatosítók hozták be…Meg a komenisták!
És mi magyar konkvisztádorok és megrögzött kommenisták belédőltünk a szőlőkaróinkba a filoxéravész következményeképp. 🙂 Na talán így lett vérző az a bika. 🙂
2007-08-04-00:09 #2125565kisbetu wrote:vizsla wrote:A qrwa eget, ezt is a rohadt gyarmatosítók hozták be…Meg a komenisták!
És mi magyar konkvisztádorok és megrögzött kommenisták belédőltünk a szőlőkaróinkba a filoxéravész következményeképp. 🙂 Na talán így lett vérző az a bika. 🙂
2007-08-04-04:48 #2125566vizsla wrote:Pláne! 🙂
Kisbetu úgy tűnik, most sem restellette elolvasni a segédanyagokat…„A XIX. század végén az Amerikából behurcolt filoxéra járvány elpusztította a szőlők 90%-át”
A qrwa eget, ezt is a rohadt gyarmatosítók hozták be…Pedig előtte volt nekünk vörös aszunk is ( a budai ). Arról nem szólva, akkor terjedtek el a direkttermők és butultak egész falvak el ( noa vagy nova szőlő, amit Hamvas is csak az ördög szerencsétlen kísérletének nevez, hogy lemásolja az isteni, igazi szőlőt – Bor filozófiája c. mű )
A szekszárdi bikavér valóban előbb volt ( információm szerint ), mint az egri. ( Az egri nagyon tré lett az utóbbi öt évben )
Én ittam ’97-es szekszárdi bikát 2000-ben ( három évesen már igazán jó ) de azt valóban harapni lehetett, sajna azóta sem jutottam olyan jó nedűhöz. ( Akkor áldottam a borzárjegy bevezetését, mert ezért kellett egy vendéglátóipari egységből megszabadulni 3 karton ilyen bortól, nagyon jutányos áron, amiből másfél karton hozzám vándorolt 🙂 )
Majd este visszanézek, kávé mellett reggel, nem lehet borról írni 😀2007-08-04-04:48 #2125567vizsla wrote:Pláne! 🙂
Kisbetu úgy tűnik, most sem restellette elolvasni a segédanyagokat…„A XIX. század végén az Amerikából behurcolt filoxéra járvány elpusztította a szőlők 90%-át”
A qrwa eget, ezt is a rohadt gyarmatosítók hozták be…Pedig előtte volt nekünk vörös aszunk is ( a budai ). Arról nem szólva, akkor terjedtek el a direkttermők és butultak egész falvak el ( noa vagy nova szőlő, amit Hamvas is csak az ördög szerencsétlen kísérletének nevez, hogy lemásolja az isteni, igazi szőlőt – Bor filozófiája c. mű )
A szekszárdi bikavér valóban előbb volt ( információm szerint ), mint az egri. ( Az egri nagyon tré lett az utóbbi öt évben )
Én ittam ’97-es szekszárdi bikát 2000-ben ( három évesen már igazán jó ) de azt valóban harapni lehetett, sajna azóta sem jutottam olyan jó nedűhöz. ( Akkor áldottam a borzárjegy bevezetését, mert ezért kellett egy vendéglátóipari egységből megszabadulni 3 karton ilyen bortól, nagyon jutányos áron, amiből másfél karton hozzám vándorolt 🙂 )
Majd este visszanézek, kávé mellett reggel, nem lehet borról írni 😀2007-08-04-15:26 #2125568A szekszárdi völgyekben azért más a mikroklíma, mint az egri vidéken. Ami nyilván nem menti fel a borászokat a vacak minőség előállításának jogos vádja alól. Ezzel együtt az egri régióban is akad versenyképes minőség, annyi bizonyos, hogy nem éppen kommersz áron. De szerintem is a Szekszárdi Bikavér a csúcs. Úgy két évvel ezelőtt volt egy szekszárdi széria, amit egy egyszerű élelmiszerkereskedelmi láncban forgalmaztak és még a félezer forintos árszintet sem érte el, de verte az ennél tízszer többe kerülő borok minőségi szintjét. Nagyon sok múlik a pincemesteren is, főleg nagyüzemi borászatoknál.
Ma nem tudom mi a helyzet.2007-08-04-15:26 #2125569A szekszárdi völgyekben azért más a mikroklíma, mint az egri vidéken. Ami nyilván nem menti fel a borászokat a vacak minőség előállításának jogos vádja alól. Ezzel együtt az egri régióban is akad versenyképes minőség, annyi bizonyos, hogy nem éppen kommersz áron. De szerintem is a Szekszárdi Bikavér a csúcs. Úgy két évvel ezelőtt volt egy szekszárdi széria, amit egy egyszerű élelmiszerkereskedelmi láncban forgalmaztak és még a félezer forintos árszintet sem érte el, de verte az ennél tízszer többe kerülő borok minőségi szintjét. Nagyon sok múlik a pincemesteren is, főleg nagyüzemi borászatoknál.
Ma nem tudom mi a helyzet.2007-09-12-15:15 #2125570Íme itt egy újabb téma. Egy jó kis találós kérdés? :))))
Arra könnyű válaszolni, hogy a híres kopasz detektív Kojak (Telly Savalas), melyik városrész utcáit rótta, de vajon melyik utcában volt a kapitányság?2007-09-12-15:15 #2125571Íme itt egy újabb téma. Egy jó kis találós kérdés? :))))
Arra könnyű válaszolni, hogy a híres kopasz detektív Kojak (Telly Savalas), melyik városrész utcáit rótta, de vajon melyik utcában volt a kapitányság?2007-09-13-02:16 #2125572The series is set in New York City‘s Thirteenth Precinct.
Arrestees are being processed at the 13th Precinct (230 East 21st Street … Organizer SDS New York City.
Így ok? 🙂
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz