MOSS: orvosi adatok megosztása Open Source alapokon

A Misys Open Sourse Software (ha még még nem derült volna ki, hogy mit takar a rövidítés) az Exchange Connect alkalmazással sikeresen tesztelték a Chicago IHE Connectathon-on, megnyitva ezzel az utat a nyílt forráskódú, szabványos platformon alapuló adatcsere előtt. Egy ilyen platform fontos lépés az orvosi adatok papír nélküli nyilvántartása és cseréje felé. A MOSS megmutatja hogyan lehet egészségügyi adatokat OSS alapú platformon cserélni. Itt jön egy jóadag szokásos marketing leírás a kétéves munkáról, az eddig lefolytatott tesztekről, az átállás alacsonyabb költségeiről és a platform-függetlenségről (igen, van ahol ez számít).

Az orvosi eszközök kovácsműhelye

A MOHA megerősítés és hitelesítés céljaira (is) átadja a rendszert a felhasználók számára. A Misys Connect Exchange az Apache V 2.0 licenc alatt letölthető a a MOSS oldaláról.  A szabványokon alapuló MOSS rendszer lehetővé teszi a helyi közösségek számára, hogy az előírásoknak megfelelően megosszák a páciensek adatait az Országos Egészségügyi Információs Hálózaton keresztül.  

"Egy nagy teszt"

Ez a technológia új, valóban az első ebben a műfajban, annak ellenére, hogy ezek a rendszerek – elvileg – gyártó-semlegesek. Amerikában több fronton is reformok zajlanak az egészségügyben, lehet, hogy ez az egyik. Mint minden állami alrendszer esetében a döntések mögött nagyon sokféle érdekrendszer áll. Az OSS rendszerek sok esetben a marketing hiánya miatt és nem termék minősége kerülnek hátrányba.  
 

bővebben  a LinuxInsider oldalán

Vélemény, hozzászólás?