Hírek a divat asztaláról

Illetve az asztal divatjáról.

Öt nagyszerű téma a GNOME-hoz. A GNOME a GTK + widget toolkit alapokon lehetővé teszi, hogy a desktop környezet nem csak használható, de ezzel együtt szép is legyen. A GNOME-Look.org oldalon elérhető rengeteg téma közül nehéz kiválasztani azokat, amelyek kellő eleganciával oldják meg a használhatóság vs. esztétikum kérdését. 

Az ars technika segítségével ajánlunk 5 témát a választékból.(Miután a témák neveinek általában semmi köze magához a grafikai kialakításhoz, ezért azok magyar fordításánál a google fordító ötleteit használjuk fel.)

Sonar (Hanglokátor)

A Sonart a Novell fejlesztette az openSUSE 11.2-höz. A Gtk+ alapú stílus lágy színátmeneteket használ, a zöld és a szürke a két alapszín. Az ablakok keretei és a címsor zöld átmenettel kombinált fekete, egy kis fényszórással. A Sonar ikonjai a basic tango készleten alapulnak, de egy kicsit részletesebb grafikával, bonyolultabb árnyékolással. A mappa ikonok különösen szépek.

 

 

Elementary (Alapfokú)

Elementary Az Elementary projekt eredetileg ikon gyűjteményként indult, innen fejlődött tovább. A tervezők célja az volt, hogy egy holisztikusan kifinomult desktop környezetet hozzanak létre mind a használhatóság, mind az esztétikus tekintetében. A tangó stílusú ikonokat egy teljesen új szintre emelték – a nyílt forráskódú grafikák között csak ritkán láthatunk ilyen minőséget.

 

 

Shiki és a GNOME színek

Shiki A Shiki egy Gtk+ téma, a tervezésénél az volt a cél, hogy a sötét téma eleganciáját a használhatóság csorbítása nélkül teljesítsék ki. Hét különböző színű változata van, mindegyiknek más a főszíne. Ennek megfelelően az ikonokból is vannak megfelelő készletek GNOME Colors és login témák Arc Colors néven. A három eredeti változat a Brave (kék), a Wine (vörös) és a Wise (zöld). Az ikonok sokban hasonlítanak az Elementary készletéhez, csak erősebb színekkel.

 

 

Dust (Por)

Dust A Dust egy sötétbarna téma, melyet eredetileg az Ubuntu közösség tagjai terveztek az Ubuntu klasszikus Human (Ember) felületének a leváltására. Erőteljes, modern megjelenés, határozott kontrasztokkal. Nagyon jól mutat az Ubuntu Human vagy a GNOME Colors Dust ikonjaival.

 

 

Nimbus (Világító felhő)

Nimbus Amikor a SUN elindította az OpenSolaris projektet, mint desktop központú disztibúciót, a társaság úgy döntött, hogy ehhez egy GNOME témát készít, mely leginkább a Swing Nimbus-ra hasonlít. Az eredmény lenyűgöző lett. A világos felületet és a vizes hangulatot a szépen visszafogott paletta ellensúlyozza, világoskék és szürke színekkel. Az ikonok szintén ebben a világos, átlátszó színvilágban mozognak. Kifinomult, profi és következetes.

 

 

A témák telepítés ügyében mind a szakirodalom, mind az oldal közössége áll rendelkezésre.
 

Vélemény, hozzászólás?