Új ATI (AMD) driver

ATI Logo
Image via Wikipedia

Legendásan rossz az ATI (AMD egyébként, de szerintem sokunknak örökre ATI marad már…) linux támogatása : annak ellenére, hogy gyakorlatilag havonta jelentetnek meg új drivereket Linux alá, körülbelül a Gnome 3 megjelenése óta (2011 április) képtelenek voltak egy valamelyest is használható drivert összeerőlködni.

Minden felhasználó remegve várta a hónap második felét, és az esedékes ati driver kiadást. Az már nem is tűnt fel senkinek, ha egy egy kiadás nem fordult le az épp aktuális kernelverzióval, no de az, hogy a Gnome 3 gyakorlatilag használhatatlan volt vele, az már tényleg kiverte a biztosítékot.

 

Sajnos, a laptopomban nem lehet kicserélni a VGA kártyát, és nem is NVidia alapú a kicsike, úgyhogy az érintettek közé tartozom jómagam is.

Most azonban ünnepélyes pillanat érkezett el! A legújabb driver már gyakorlatilag hibátlanul működik ! Mivel kevés olyan játék van, amivel ki tudom használni a 3D teljesítményt, ezért inkább csak annak örülök, hogy a desktop funkciók hibátlanul működnek, és végre a videolejátszás is tökéletes!

Letöltés : http://www2.ati.com/drivers/linux/amd-driver-installer-12-2-x86.x86_64.run

Enhanced by Zemanta

1 comment on “Új ATI (AMD) driver

  1. Joco8192

    Gondolom bétateszterként vettél ATI s laptoppot Linuxra.
    Vagy mazohista vagy. Nekem més sokk évvel ezelőt amikor MS terméket használtam akkor is Nvidia kártya dorombolt a gépben.

    Mindenesetre örvendek az örvendésednek. 🙂

Vélemény, hozzászólás?