A Google folytatja az erőszakos pluszosítást?

A Google újabb lépésre szánta el magát, hogy tovább bővítse a Google+ közösségi hálózatának felhasználói bázisát. Az eddig önállóan kezelt YouTube videomegosztó is áldozatául eshet a cég agresszív, „vállald a valódi neved, különben törlünk” üzletpolitikájának.

A Google jelen pillanatban lehetőséget ad, hogy már létező Youtube felhasználónevedet megváltoztasd “saját nevedre”, de a Google+ elterjesztésére tett eddigi kísérelteket figyelembe véve nagyon is elképzelhető, hogy a Google+ integráció a jövőben kötelező lesz minden YouTube-felhasználó számára. Ez szintén jogi és adatvédelmi aggályokat vethet fel ami a régebbi döntéseiknél már többször is felmerült, hiszen sokan például politikai nézeteik miatti rendszertől való félelem miatt vagy egyéb zaklatástól tartva nem merik használni a valós személyazonosságukat, de felszólalnának az ügyük érdekében.

Mégis mi van, ha egész egyszerűen nem akarod az integrációt? Mi van, ha azt akarod, hogy az egyik szolgáltatás a saját valódi neveden menjen, mert szerednéd, ha az ismerőseid megismernének, ugyanakkor más szolgáltatást meg nem szeretnél így igénybe venni? Az átjárhatóság eddig is megoldható volt egy pár kattintással… akár még név nélkül is, azaz számos esetben több kára is lehet, mint haszna. Arról nem is beszélve, hogy a pluszosítás, akár már most is borsot törhetett az orrod alá, ha például olyan nem foglalt G+ felhasználó nevet szerettél volna, mely például a gmail fiókban már foglalt. Többek között a Youtube-os integrációnál is előkerülhet

Persze nyilván van olyan is, akinek hasznos a központosítás, de erre nem az a megoldás, hogy mindenkinek kötelezővé teszik… ammennyiben ez lenne a tervük. De az eddigi tevékenységeik alapján igen valószínű. Lassan el fogunk jutni ahhoz, hogy Androidos telefont is csak a G+ fiókkal lehet venni?

A témáról bővebben olvashatunk a hwsw.hu-n.

Vélemény, hozzászólás?