Csináld Mac magadnak!

A legutóbbi IHS jelentés szerint az “all-in-one” PC-k népszerűsége sokkal gyorsabban nő, mint a desktop PC-ké.

Talán a felhasználók úgy gondolják, hogy a desktop tornyok felett elszállt az idő.

Az all-in-one PC-k viszont közelebb állnak egy tipikus laptophoz. Az alaplap, a processzor, vagy a monitor cserélése nem biztos, hogy egyszerű dolog, ráadásul az ember biztos, hogy bukja a garanciát, sőt akár tönkre is teheti az egész gépet. Ez pedig igen drága mulatság.

A gyártócégek Vékony Mini-ITX platformja viszont közelebb áll a desktop rendszerhez, de attól jóval csínosabb. Így, ha egy ilyen rendszert a monitor mőgé helyezünk, akkor olyan érzést kelthetünk, mintha egy all-in-one PC-nk lenne. Azaz egy minimális kompromisszum árán a platformok több jó tulajdonságait is ötvözhetjük.

Az Intel az első Vékony Mini-ITX platformját 2011-ben a Computexen mutatta be. Ahogy a neve is mutatja ez egy szabványos 6,7″ x 6,7″ méretű Mini-ITX platform, csak annál vékonyabb kialakítású például azáltal, hogy a memóriája döntve van.

Így – nyilván – az operációs rendszer nélkül egy klasszikus iMac formát kaphatunk, mely valószínűleg olcsóbb, könnyebben és biztonságosan fejleszthető.

A témáról többet is megtudhatunk techreport.com cikkéből.

2 comments on “Csináld Mac magadnak!

  1. pointux Post author

    Hehe, nem csak csinálj ócson iMAC-szerű/rendszerű hw-ről van szó.
    A Win rettenetet meg direkt nem raktam be, mert éppúgy Linuxot is rárakhatsz olcsóbban… hamár a költségek szóba kerültek. És akkor már OSX-szerűség is játszhat. 😀

Vélemény, hozzászólás?