Kezdőlap › Fórumok › SuSE Linux › SuSE kezdõ › 9.1 és AC97 alaplapi hangkártya
- This topic has 5 hozzászólás, 3 résztvevő, and was last updated 21 years, 9 months telt el by
admin.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-09-29-17:04 #1975669
Default válasz:
hagyd a francba az idegenlelkû, imperialista SUS2004-09-29-17:13 #1975670A 9.1 Suse az alaplapi AC97 jellegû VIA 82xx alaplapi hangkártyával érdekes dolgokat csinál.
Egyes programokkal (Cube játék) egy büdös nyikkot se szól.
Más programokkal (pl. KDE hangbeállító-próbáló dolgok) nagyon szaggat, és nem lehet lelõni, csak más futtatási szintre ugrással.
Megint más programoknál (XMMS) tökéletesen szól.
Hibaüzenet nincs.
Az artsd-t ki nem lõve és kilõve is csinálja a dolgot.
Ugyanezen a gépen az UHU 1.1.1 hibátlanul viszi a hangkártyát. Az Alsa verziószáma azonos a kettõnél, a kernel a 9.1–nél 2.6-os, az Uhunál 2.4-es.
Szerintetek mi lehet a gond???
[align=right][snapback]86899[/snapback][/align]9.0-val semmi ilyen gond nincs, ha ragaszkodsz a zsuzsihoz , használd azt.
Az UHU-nak még sokat kell csiszolódni, hogy elérje a SuSE linux színvonalát. A Dácsiából is csak szinte tegnap lett Logan.2004-09-29-18:52 #1975671Prbálj meg OSS-t használni.Szerintem az XMMS is azt használja.
2004-09-29-20:02 #1975672Aszongyátok, a 9.0 jobb? A 9.1-et netrõl toltam fel, ezzel az erõvel feltolhatom a 9.0-t is, csak valaki aszonta, hogy óvakodjak a .0-s végû verzióktól.
Amúgy az XMMS az Alsa és az OSS oputput module-lal is jól nyomja.
Most azt játszom, hogy van egy rakás partícióm, az UHU a vezérlinux, van még egy kaka Win98, meg a további partíciókon különféle linuxok, kipróbálásiból. Amikor egy linuxot sikerül beállítani (vagy elegem lesz belõle), csinálok róla egy Ghost image-et, kiírom DVD-re, partíció formattál, és gyühet a következõ linux. Csak a k@cs@g susénál akadtam el ezzel a hangdologgal. (a debiannál még az X se állt fel, a mandrake-nél sehogy se tudtam squidezni, stb., de ez már off).
Különben lehet, hogy veszek pár darab ezresért egy rendes hangkártyát, de elõtte feltolom a suse 9.0-t.2004-09-29-20:05 #19756739.0-val semmi ilyen gond nincs, ha ragaszkodsz a zsuzsihoz , használd azt.
Az UHU-nak még sokat kell csiszolódni, hogy elérje a SuSE linux színvonalát. A Dácsiából is csak szinte tegnap lett Logan.
[align=right][snapback]86911[/snapback][/align]A suse gyönyörû és nagyon kényelmes, de az uhu meg gyorsabb, stabilabb józanabb a könyvtárszerkezete, stb. Szerintem mind a kettõ egyformán királyos, és akkor járunk legjobban, ha mind a kettõbõl van a gépünkön:)))
2009-12-04-19:56 #1876239A 9.1 Suse az alaplapi AC97 jellegû VIA 82xx alaplapi hangkártyával érdekes dolgokat csinál.
Egyes programokkal (Cube játék) egy büdös nyikkot se szól.
Más programokkal (pl. KDE hangbeállító-próbáló dolgok) nagyon szaggat, és nem lehet lelõni, csak más futtatási szintre ugrással.
Megint más programoknál (XMMS) tökéletesen szól.
Hibaüzenet nincs.
Az artsd-t ki nem lõve és kilõve is csinálja a dolgot.
Ugyanezen a gépen az UHU 1.1.1 hibátlanul viszi a hangkártyát. Az Alsa verziószáma azonos a kettõnél, a kernel a 9.1–nél 2.6-os, az Uhunál 2.4-es.
Szerintetek mi lehet a gond??? -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.