Desktop is, meg nem is…

Nos, eljött az az idő, amire a Windows 8 megjelenése óta számíthattunk. Kissé furcsának tűnhet, hogy ez az első mondat ebben a cikkben, de Windows 8 láthatólag azért készült, hogy támogassa a desktop is meg tábla is gépeket… jó előre, hogy a viszonylag rugalmatlan Windows felhasználók is hozzászokjanak az új trendhez.

A jó ideje (pl. androidos futtató) okostelefont birtokló felhasználóknak valószínűleg nem fog gondot okozni a Dell XPS 18 és a Sony Vaio Tap 20 all-in-one desktop táblagépe sem.

A Dell négy XPS modellel jön ki, melyeknek közös tulajdonsága, hogy egyszerre all-in-one desktopként is és hatalma táblagépként is fel lehet használni.

A legolcsóbb (900 dolláros) modell 1,8-es Intel Pentium processzort kapott 4 GB rammal és egy elég gyengének mondható 320 GB-os merevlemezzel.

Az azt követő egy 1,9 GHz-en kattogó i3-as processzor mellett egy 500-as merevlemezt is kapott.

A harmadik modell szívében már egy Core i5 3337U dobog 1,8 GHz-en, 8 GB rammal és egy 500 GB-os merevlemez, valamint egy 32 GB-os SSD kombinációjával rendelkezik.

A legerősebb modellt egy 3,1 GHz-en kegyegő i7-3537U-es szívvel látták el

Az XPS 18, tekintélyt parancsoló 46 x 28 cm területet foglal el és mindössze 4 cm vastag.

A gép rendelkezik még 3.0-ás USB porttal, jack kimenettel és SD kártya csatlakoztatási lehetőséggel. Kellemetlen viszont, hogy nem rendelkezik Ethernek csatlakoztatással, így a hálózati forgalmakat mindenképpe a jóval lassabb, ám madzag nélküli Wi-Fi-vel, vagy Bluetoothszal kell megoldani.

A videonézési tesztet a legolcsóbb modell 4200 mAh-ás akkumulátora 4 óra 16 percig bírta.

A Tap 20 3 modellel rendelkezik, melyek szintén használhatóak mind all-in-one desktop célokra, mind táblagépként.

A közepes modell 1,7 GHz-es Core i5 3317U processzorral, 4 GB rammal és 750 GB-os merevlemezzel rendelkezik ugyanolyan áron, mint az XPS 18.

A leggyengébb gépet 1,8 GHz-es i3-sal, szintén 4 GB rammal és 500 GB-os merevlemezzel szerelték fel.

A legerősebbet 1,9 GHz-en kegyegő i7-essel, 8 GB rammal és 1 TB-os merevlemezzel látták el.

A Tap 20-asnak, valamivel még tekintélyt parancsolóbb 51 x 31 cm méretei vannak, viszont a vastagsága valamivel meghaladja a 4 cm-t.

A tesztgép rendelkezik 3.0-ás USB porttal, audió csatlakoztatási lehetőséggel, kértyaolvasóval, Wi-Fi-vel, Ethernet porttal és Bluetoothszal is. HDMI és VGA helyett viszont WiDi porttal látták el.

A közepes (ugyanolyan árú, jobb felszereltségű) modelljének 5000 mAh-ás akkumulátora katasztrófális 1 óra 56 percig bírta a tesztet.

Az ereteti – még több információt tartalmazó – cikk megtekinthető a ComputerWorld oldalán.

Vélemény, hozzászólás?