Droid?! Bemutatom a SuperRope-ot

Nos, akkor eljött annak  ideje, hogy bemutassunk néhány unaloműző androidos játékot.

1. ábra: Főmenü

1. ábra: Főmenü

2. ábra: Repülősapka

2. ábra: Repülősapka

A Superrope egy klasszikus ide-oda ugrálós bónusz gyűjtögetős játék, melynek a főmenüjét láthatjuk az 1. ábrán.

A lényege az, hogy egyik kötélről a másikra ugrálva különféle értékes fizető eszközöket, valamint előrehaladást segítő dolgokat szedjünk össze. Egy ilyen eszköz például a repülősapka (lásd.: 2. ábra), mellyel egy bizonyos ideig kötelek nélkül is közlekedhetünk… és amint látszik néha erre szükség is van a játékban maradásért, miközben néha csak segítenek az eszközök, hogy minél több pontot érjünk el, minél könnyebben.

A főmenüben a PLAY-re kattintva kiválasztható a főhősünk (lásd.: 3. ábra), a pálya, amin haladunk, valamint a játék erősségi szintje. Ha elegendő lóvét gyűjtünk össze, akkor bővíthetjük a hőseink létszámát, valamint a pályákat is.

3. ábra: A hős kiválasztása

3. ábra: A hős kiválasztása

4. ábra: Fejlesztés

4. ábra: Fejlesztés

Három szint közül választhatunk. A legkönnyebb szinten nem potyoghatnak az égből tárgyak és nincs a kötelek végén nehezítő akadály.  A közepes szinten nem eshetnek zongorák a fejünkre. A legnehezebb szinten nő a sebesség, zongorák és üllők is potyognak. Természetesen, ha van elég pénzünk, vehetünk olyan opciót, hogy bizonyos tárgyak ne essenek.

A pénzzel közvetlenül pénzt is kereshetünk, hisz, ha már megfelelő mennyiségűt összegyűjtöttünk, akkor olyan opciót vehetünk, ahol a pénzünk duplán, sőt triplán számít (lásd.: 4. ábra). Persze jó sokat gondolkozhatunk rajta, hogy melyik pénztípust/értékes tárgyat sokszorozzuk meg, de azon is eltöprenghetünk, hogy esetleg érdemesebb-e fejleszteni valamilyen használati tárgyat, melyeket össze lehet gyűjteni a játék során és segíti az utazásunkat. Arról már nem is beszélve, hogy a veszélyes potyogó tárgyakat is ki lehet iktatni, sőt még “életet” is vehetünk, mivel a játék folyamán csak egyszer van anélkül lehetőségünk hibázni.

5. ábra: Repülősapka

5. ábra: Repülősapka

6. ábra: SuperRope a Pocket Change Store-ban

6. ábra: SuperRope a Pocket Change Store-ban

A használati tárgyak között megtalálható a mágnes, mely fejlesztés szerint egyre több dolgot magához vonz, valamint az élettartama is növelhető. Ugyanígy fejleszthetjük a repülősapkánkat (lásd.: 5. ábra), mely képes valamilyen szinten mágnesként viselkedni és növelhető a repülési idő is. A rakétával ugyanaz a helyzet, mint a repülősapkával, csak annyi különbséggel, hogy fejlesztése drágább, cserébe viszont megóv minket a potyogó tárgyaktól, vagy attól, aminek esetleg nekimegyünk. Persze a repülősapkánál sem kell aggódnunk, mert vehetünk olyan sisakot, mely megvéd minket, sőt olyat is, ami akár háromszor is megvéd. Ezen felül játékonként maximum három plusz “életet” is vehetünk, melynek a felhasználásáról szabadon dönthetünk és az ígénybevétele után rakétával indulhatunk újra útnak.

A játék Pocket Change Store kompatibilis (lásd.: 6. ábra), így minden nap, csupán a játék megkezdésével 10 centet kereshetünk.

A SuperRope természetesen elérhető ingyenesen a Google playen.

Vélemény, hozzászólás?