Öreg laptop nem vén laptop

Kezdőlap Fórumok Linuxos szoftverek Öreg laptop nem vén laptop

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  ha5ajr 9 hónapja, 1 hét telt el.

1 / 1 bejegyzés megtekintése
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #2533984

  ha5ajr
  Felhasználó

  Toshiba Satellite 320CDT laptop
  P1 proci 233MHz, 32MB RAM, 4GB HDD.
  CD drive, 1,44-es floppy drive, USB, serial és paralell, valamint PS2 port, PCMCI.
  Hálókártya nincs a gépen de van egy PCMCI-s RTL3189-es adapterem (TF-5239).
  DOS elfoglal 1GB-t, még 3 GB szabad hely van külön partíción.

  Ősrégi DOS-os alkalmazások futtatására használom, olyanokra amelyek nem futnak Dosemu alatt, vagy olyan portokat használnak amilyenek a mai gépeken nincsenek. A problémám az adatcsere más gépekkel. A floppy kis kapacitású, a CD sem alkalmas erre a feladatra. A Pendrive jó lenne de a DOS nem kezeli jól, vagy sehogysem, hiába próbáltam USB drivert telepíteni DOS alá. Próbáltam Linuxot telepíteni de még az ezeréves UHU1.2-t sem hagyta, gondolom a kevés memória miatt.
  Most jön a kér(d)és: Keresek olyan kis igényű Linuxot akár grafikus felület nélkül, ami elfut a fenti gépen, kommunikál az USB port-tal és Midnight commandert tartalmaz, vagy telepíthető az MC.
  Lehetőleg floppy-ról legyen telepíthető (USB-ről nem tud bootolni a masina), persze a CD-s telepítés megoldható. Ne kuszálja össze a DOS-os bootszektort vagyis induláskor választható legyen melyik OS-t töltse be. Sokat dolgoztattam a Google-t egy olyat találtam ami 30GB-n is elfut de az kiirtotta a DOS-t. Mondjuk egy sys.com C: paranccsal pikk-pakk helyreállítottam, de ezt nem szeretném minden adatcsere után megcsinálni 🙂 . Ekkor jutottam el arra a pontra, hogy Tőletek kérjek segítséget. Olyan válaszokat kérnék, amelyeket egy DOS-on és NT-n felcseperedett, bár sok éve Linuxot (95%-ban grafikus felületen) használó szimpla felhasználó megért.
  Előre is köszönöm.

1 / 1 bejegyzés megtekintése

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.