Salix OS

Ennek a témakörnek tartalma 5 hozzászólás, 3 résztvevő. Utolsó frissítés:  Stefi 5 éve, 5 hónapja telt el.

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1890685

  Stefi
  Felhasználó

  Bocsi, hogy új topicot nyitottam, de: 1. a Salixnak nem találtam magyar nyelvű fórumot, 2. az is a slacki gyermeke, és állítólag teljesen kompatibilis vele.Mindjárt lenne is 2 kérdésem:1. Salix 14.01 XFCE alá hogyan tudok "külső" (nem salixos, de slackis) repókat felvenni? U.i. a salixos repókban a 14.0.1-hez szegényesnek tűnik a választék. Pl. csak Midori böngésző van...2. Hogyan tudok friss abiword + gnumeric csomagot letölteni és terminálból telepíteni, amelyek már kezelik (nemcsak olvassák, mentik is) a docx, xlsx formátumokat is?

  #2207610

  Stefi
  Felhasználó

  És rögtön meg is válaszolom saját kérdéseimet. 1 napos kutakodás után megtaláltam, honnan és hogyan vehetek fel repókat. 2. Velük megoldódott a telepítési kérdés is. Így okafogyottá vált minden ebbéli kíváncsiskodásom.Viszont a topicot nyitva hagyom, - ha az adminisztrátorok nem törlik, - hátha más is használ salix os-t, és lesznek kérdései.Talán kinő belőle egy mustármagnyi közösség....Hajrá, sok sikert!

  #2207611

  Tony Magic
  Felhasználó

  Bizonyára lesznek akiket érdekel, hogyan oldottad meg a repó gondodat, így hátha hamarabb nő az a mustármag 🙂

  #2207612

  Stefi
  Felhasználó

  Megtaláltam ezt: http://docs.salixos.org/wiki/index.php/Repository_mirrorsItt egy csomó tükör fel van sorolva (HTTP / FTP), és egyenként bemásolással felvettem a slaptget csomagkezelőbe hozzáadással.Mikor végeztem, a slaptget kiírta, hogy mivel új csomagtárolók lettek felvéve, újraolvassa az adatbázist. Ezt követően mindent, ami nekem kellett, megtaláltam és telepítettem. Mivel gyakorlelen vagyok, sok időm ment el felesleges keresgélésekkel.

  #2207613

  zsolyabandi
  Felhasználó

  Mivel ezek tükörszerverek, valószinűnek tartom, hogy ugyanaz a tartalmuk. Ha így van, akkor felesleges mindet aktiválnod.

  #2207614

  Stefi
  Felhasználó

  Menetközben magam is rájöttem. Amikor a gslapt csomagkezelő beolvasta az új csomagforrások tartalmát, kiírta, hogy ez ugyanaz, és hogy akarom-e felvenni? Csak ott nyomtam igent, azt hiszem 3 ilyen volt, ahol nem kérdezett semmit, csak felvette. Ezek egyikében találta meg az általam keresett csomagokat.

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.