Kezdőlap › Fórumok › Linuxos hírek a nagyvilágból › 200.000 hozzászólás tanulságai
- This topic has 221 hozzászólás, 53 résztvevő, and was last updated 18 years, 9 months telt el by
vettemtegnap2kutyat.
-
SzerzőBejegyzés
-
2006-09-16-11:23 #2071561csaba wrote:Jó lehet ez ?
Nekem igen.
2006-09-16-11:27 #2071562Kedves dexter11, a dolog úgy áll hogy aránylag jól ismerem a wiki rendszert (amúgy felhasználó szinten + egy kis adminolás, szóval NEM a programozását!), s emiatt állítom neked, hogy az egyik legjobban kategorizálható rendszer! Az biztos hogy nekem messze sokkal jobban tetszik mint a drupal. Könnyebb is, de szerintem jobb is. Ugyanis elég annyit a cikk végére írnod, hogy
Kategória:Linux
Kategória:manuál
Kategória:média
Kategória:videoés ezesetben máris besorolta neked 4 különböző kategóriába is a szócikkedet, a Linux, a manuál, a média és a video kategóriákba, s bármelyikben úgy kereshetsz hogy a keresőmezőbe beírod hogy
kategória:média (pld…) és kilistázza neked az összes odatartozó cikk címét, aztán katt arra ami érdekel téged…
De még több kategóriát is megadhatsz. csak példának: ha van egy cikked mondjuk mittudomén a sok monitorozás ártalmáról, akkor az mehet mondjuk szintén a médiába, de a hardware kategóriába is. Tetszőleges számban gyárthatsz új kategóriákat…
Na de abbahagyom mert ez nem wiki-FAQ.
Szóval a wiki erre nagyon alkalmas.
Ami a fizetést illeti, ez szerintem sokadlagos szempont. Én biztos nem fizetek addig, míg biztosítva nem látom, hogy megszűnik a minősíthetetlen stílus a fórumon. Nekem ez volt a bajom, és nem csupán nekem! Annyi bizonyos, hogy akadnak egyesek, akiket ha én vagyok valahol az admin, a világért se tennék meg moderátornak, mert hogy úgy mondjam nem valók a modoruk miatt emberek közé. Akkor sem ha szakmailag szuperek. Az ilyen pld nyugodtan írjon szócikket egy wikibe, de online társalgást (ebbe most beleértem a fórumozást is) ne folytasson másokkal. Pláne nem egy kezdővel. A kezdő szegény ideges, tele van bizonytalansággal, fél, hogy nem tudja majd megoldani a problémát, esetleg átkozza magát hogy „a francnak kellett letörölnöm az XP-met, tessék, most szívhatok, megmondták pedig a haverok hogy a linux szar, hogy égek majd előttük…), – s erre jön valaki és jól leugatja. Ez nem megoldás. Néha akadnak tényleg reménytelenek, de nem szabad általánosítani, és ne öntsük ki a fürdővízzel együtt a gyereket is a lavórból!
Szóval én szeretném ha egyelőre nem a pénzről beszélnénk, hanem a LÉNYEGről, az emberi tényezőről, mert amíg az meg nem lesz oldva nem lesz fórum sem, azaz a zsozsó is felesleges!
A fizetés ugyanis nem oldja meg a kérdést. Az csak arra lesz jó, hogy ha valaki bead mittudomén 50 ezer Ft-ot egy évre, utána oltárinagy legyen az arca, mert úgy érezze most már nyugodtan lehurroghatja a kérdezőt, hiszen neki ehhez joga van, mert fizetett érte! Így hiszi majd. Ez biztos mint a halál.
2006-09-16-11:34 #2071563A fizetés ugyanis nem oldja meg a kérdést. Az csak arra lesz jó, hogy ha valaki bead mittudomén 50 ezer Ft-ot egy évre, utána oltárinagy legyen az arca, mert úgy érezze most már nyugodtan lehurroghatja a kérdezőt, hiszen neki ehhez joga van, mert fizetett érte! Így hiszi majd. Ez biztos mint a halál.
Ha mindenki egyenlően (és kötelezően) fizet mint ahogy én javasoltam akkor ez nem lessz így.
2006-09-16-11:37 #2071564csaba wrote:Olvasni, meg fórumban keresni nem taníthatsz meg mindenkit.
Ha valaki magától nem találja meg a kereső mezőt, vagy a googlet, az akkor is fel fogja tenni az obligát kérdést 11ezredszerre is.
Ezt meg kéne értenünk.
3 dolgot lehet tenni :
1. akit felidegesít az ilyen dolog, az ugorjon egy másik topicra, és véletlenől se írjon semmit ! 🙂
2. akit nem idegesít, de nincs ideje válaszolni, az ne válaszoljon.
3. aki ráér, és van kedve az válaszoljon, hadd legyen mindenkinek szép napja.csaba
Azért ne szaladjunk el ezek a szavak (pontok) mellett!!
Csabának teljesen igaza van. Szerintem a megvalósításba sem gebedne bele egyik moderátor/fórumozó sem. Mégsem ez a tapasztalat. Bele lehetne venni a Netikettbe? Így ilyen sorrendben? Lényegében ez egy konkrét megoldási javaslat!Ui.: nem örülnék ha megszűnne az lf.hu, sokat köszönhetek neki, szerintem más is. Engem például kifejezetten nonprofit örömmel tölt el, ha valakinek segíteni tudok, legyen az akár kezdő, akár advanced user.
2006-09-16-11:38 #2071565violazoli wrote:Szóval én szeretném ha egyelőre nem a pénzről beszélnénk, hanem a LÉNYEGről, az emberi tényezőről, mert amíg az meg nem lesz oldva nem lesz fórum sem, azaz a zsozsó is felesleges!A fizetés ugyanis nem oldja meg a kérdést. Az csak arra lesz jó, hogy ha valaki bead mittudomén 50 ezer Ft-ot egy évre, utána oltárinagy legyen az arca, mert úgy érezze most már nyugodtan lehurroghatja a kérdezőt, hiszen neki ehhez joga van, mert fizetett érte! Így hiszi majd. Ez biztos mint a halál.
Úgy látszik nem úgy jött le az ötlet ahogyan szerettem volna. Biztosan lenne olyan ember, de gondolod népszerű lenne a csávó a közösségben?
2006-09-16-11:40 #2071566A fizetés ugyanis nem oldja meg a kérdést. Az csak arra lesz jó, hogy ha valaki bead mittudomén 50 ezer Ft-ot egy évre, utána oltárinagy legyen az arca, mert úgy érezze most már nyugodtan lehurroghatja a kérdezőt, hiszen neki ehhez joga van, mert fizetett érte! Így hiszi majd. Ez biztos mint a halál.
Nos pontosan ezért gondoltam, hogy a támogatás nem csak egyirányú lenne.
Tehát az adott összegért szolgáltatnánk valamit.
Egészen pontosan arra gondoltam , hogy tudnánk nyújtani kedvező áron mobiltelefon szolgáltatást, ugyanis az egyik mobilszolgáltatóval folytatott tárgyalásaim meglehetősen kedvező díjakat eredményeztek.
Ezeket tudnám továbbadni, a szolgáltató által biztosított további sávos kedvezmények pedig remélhetőleg fedeznék a költségeket.
Ergo ki van lőve az „Énsokpénzfizettemjogomvanbunkónaklenni” probléma.
Minden ember egyenlő.De vannakÉs nincsenek akik egyenlőbbek.. 🙂Ps: szati : nem jó az email címed…
2006-09-16-11:46 #2071567Ps: szati : nem jó az email címed…
Bocs az a régi volt de mostmár az új van megadva.
2006-09-16-11:50 #2071568szati wrote:Ha mindenki egyenlően (és kötelezően) fizet mint ahogy én javasoltam akkor ez nem lessz így.És akkor szerinted ki fog fizetni? Szerintem inkább a „vén rókábbak”. De egy kezdő, amikor idejön, felteszi első kérdését, és azt vágja az arcába a fórum egy ablakban: adj egy ezrest és válaszolunk. Abba a pillanatban elhúz innen, és szerintem vissza se néz, és valljuk meg, igaza is van (lenne). Szerintem az se megoldás, hogy van egy próba-időszak, lássa, hogy jó-e, és ha úgy érzi, akkor fizessen (ip-k alapján gondolom, az is megoldható, hogy ne csináljon egy új free usert). Szerintem ez nem megoldás, vagy nem ez a megoldás.
Önkéntesség alapon én mondjuk évi néhány ezrest rászánok, de ha kötelező fizetés lenne, akár havi, akár évi, nem biztos, hogy maradnék.
És a pénzessé tétel szerintem még a „bagyika” kérdezőktől és a „nagy arcú” válaszolóktól se tisztítaná meg a fórumot. Lehet, hogy arányában kevesebben lennének, de az is biztos, hogy rettentő módon lecsökkenne az aktív tagok száma. Akár jelképes az összeg, akár nem…
Csaba: ez az „adományért szolgáltatás” hogy lenne? Mindenkinek fizetnie kell, de mobil lesz, vagy aki akar, fizet, de mobilt kell hogy vigyen? Vagy tényleg lehet azt mondanom, hogy én adok néhányezret, de nekem nem kell mobil, jó a régi is?
2006-09-16-11:51 #2071569„ugyanis az egyik mobilszolgáltatóval folytatott tárgyalásaim…”
Gondolod váltanának az emberek szolgáltatót, ha a másikba tartoznának? Én, amúgy nem vagyok az a telefonálgatós típus. „Cső! Hol vagy? Ok, megyek cső!” és kész. Kártyás, másodperc alapú, sose cserélem le. Szerintem valami függetlenebb kellene, hogy a megszokott dolgukból ne zökkentsen ki senkit.
Hát, nem tudom…. lehet csak én vagyok ilyen pesszimista….
2006-09-16-11:56 #2071570Baki : ez csak 1 ötlet, mint minden más ezen az oldalon ez sem kötelező.
Csak úgy gondoltam, ha már kapok valamit, akkor adjak is valamit.
Tényleg az a legrosszabb az adományozósdiban, hogy az már szinte súrolja a koldulás határát. Azt meg nem szeretném.
A dolognak utána azért van egy olyan vetülete, hogy „hova lett a pénz, amit befizettünk..” Amikor pedig magyarázkodásra kerül a sor, abból megint nem sül ki semmi jó.
Esetleg tudok ajánlani tárhelyet, email címet… de koldulni azt nem szeretnék. -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz