Kezdőlap › Fórumok › Linuxos hírek a nagyvilágból › 200.000 hozzászólás tanulságai
- This topic has 221 hozzászólás, 53 résztvevő, and was last updated 18 years, 9 months telt el by
vettemtegnap2kutyat.
-
SzerzőBejegyzés
-
2006-09-16-12:01 #2071571csaba wrote:de koldulni azt nem szeretnék.
Na, akkor én azt mondom, hogy akkor én azért fogok fizetni évi néhány ezer tagdíjat (vagy hogy is nevezzük), hogy másokon segíthessek itt a fórumon (mostanában már nem sok problémám van, de azokat is közben megoldom, pl. az e16 random háttér) linux-ügyben. Jó lesz így?
Persze ha mittomén kapok egy pólót, vagy bögrét, vagy ilyen jellegűt, nem fogom visszautasítani ;D
2006-09-16-12:02 #2071572csaba wrote:Baki : ez csak 1 ötlet, mint minden más ezen az oldalon ez sem kötelező.
Csak úgy gondoltam, ha már kapok valamit, akkor adjak is valamit.
Tényleg az a legrosszabb az adományozósdiban, hogy az már szinte súrolja a koldulás határát. Azt meg nem szeretném.
A dolognak utána azért van egy olyan vetülete, hogy „hova lett a pénz, amit befizettünk..” Amikor pedig magyarázkodásra kerül a sor, abból megint nem sül ki semmi jó.
Esetleg tudok ajánlani tárhelyet, email címet… de koldulni azt nem szeretnék.Megértem ezt, maximálisan. És azt sem mondom, hogy rossz ötlet mert ha egy ember is igénybe veszi, már az is haladás. De, akkor viszont ezeknek a lehetőségeknek nagyobb hangvételt kellene adni itt a fórumon, mert mint említettem korábban, én az 500Ft-os e-mail-t is tegnapelőtt tudtam meg, hogy létezik.
2006-09-16-12:09 #2071573És akkor szerinted ki fog fizetni? Szerintem inkább a „vén rókábbak”. De egy kezdő, amikor idejön, felteszi első kérdését, és azt vágja az arcába a fórum egy ablakban: adj egy ezrest és válaszolunk. Abba a pillanatban elhúz innen, és szerintem vissza se néz, és valljuk meg, igaza is van (lenne).
Pont ez az nem vágna az arcába semmit, 3-4 hónapig ingyen lenne.
2006-09-16-12:23 #2071574szerintem ez e fizetős dolog itt ebben a topicban meg is bukott…. lehet, hogy lesz 5 ember aki fizet de gyakorlatból mondom, hogy a linux usereknél csak a gazdagok a sóherebbek….. másodszor majd lesz az, hogy „én fizettem aztán semmit nem kapok”, vagy fizetni fogsz a válszolóknak is ?
2006-09-16-12:24 #2071575szati wrote:Pont ez az nem vágna az arcába semmit, 3-4 hónapig ingyen lenne.És utána? Fizessen, mint a katonatiszt? Hát, nem tudom., miért kellene ezt kötelezővé tenni. Vannak más, linux-szal foglalkozó, magyar nyelvű ingyenes fórumok (nem is egy, igaz, a hup-ot nem számítva nem is olyan nagy a közönségük még), tehát még az „egyedülállóság” se lehet magyarázat a kötelező fizetésre.
Lehet, leharapják a fejem, de a „mi világunkban” nem az a jó, hogy önkéntes alapon mennek a dolgok? Eddig is csaba ingyér (mármint hogy nem kért igazán semmit) tartotta fenn az oldalt. Én se kértem még eddig semmit azért, mert egy-két emberkének segítettem problémát oldogatni és eddig tőlem se kért semmit se a nekem nyújtott segítségéért.
Ha már anyagiasodni akarunk, akkor ne legyen az, hogy aki kérdez, az adjon egy százast, ha meg is oldják a gondját (tehát „hasznot húzott” az oldalból), akkor egy ötszázast? Aki segít, az meg fizessen valamennyivel kevesebbet? (nehogy valaki komolyan vegye!)2006-09-16-12:26 #2071576Biztosan lenne olyan ember, de gondolod népszerű lenne a csávó a közösségben?
Na szóval épp ez az hogy a baj lényege nem más, mint hogy az ilyen nagyarcú embereket (meg merem nevezni, pld kisbetű az egyik, de néha biza mások is olyanok) (Néha?! Túl gyakran!!)
ezeket tehát NEM veti ki magából a közösség, vagy legalábbis nem érkezik határozott intés feléjük, hogy ugyan fogják már vissza magukat!
Ez, a tőlük való el nem határolódás bizony mondható akár egyfajta népszerűségnek is. (Hű de jól megmondta a magáét, milyen humoros a csávó, de jól beszólt neki, stb…)No és én sajnos épp elég bunkóságot tapasztaltam már életemben máshol, nem fogok idejárni ha ez így megy tovább, és mások ugyanígy vannak ezzel. A jobb emberek. Lehet hogy nem szakmailag jobbak, de emberileg jobbak. Nekem semmi szükségem rá hogy itt holmi kemény gyerkőcöket csodáljak, mert tojok a keménységükre, nem fogom ettől jobban tisztelni őket.
Én azokat tisztelem akik nálam jobbak szakmailag, ÉS ugyanakkor barátságosak, ha tetszik hát: szeretetre méltóak. És ha az utóbbi nem jellemző rájuk, akkor azesetben sem tisztelem őket, sőt MEGVETEM az illetőket, ha a világ legjobb programozói.
Emberileg szerintem teljesen érthető.
És mert most már tényleg mindent elmondtam amit akartam, még többet is, azt hiszem nem is sokat topikolok majd már itt, mert most már szeretnék határozott állásfoglalást hallani Csabától, hogy legalább annyi bizonyos, hogy HA megmarad a fórum, AKKOR azon nyomban megvon minden extra jogot ezektől a bizonyos illetőktől – azaz, az egyszerűség kedvéért mindenkitől. Szerintem moderátornak – ha kell moderátor – megfelelő lenne xcut, kelemengábor, uzsolt. Esetleg. És ha vállalják. Mindenki más repüljön, bocs a nyers szóért – főleg amiatt mert ha nem is modortalankodtak talán, de bűnrészesek abban, hogy hallgatólagosan asszisztáltak a többiek bunkóságaihoz, emiatt a jövőben sem lehet megbízni bennük.
Ez a minimum.
Mellesleg még abban sem vagyok biztos hogy ők alkalmasak lennének-e a teljesen kezdők részlegébe. Máshova igen, de oda nem biztos. De legalább lehetne egy próbát tenni velük ott. Esetleg. Tudom persze hogy hálátlan feladat.
Nem tudnak érdekelni az anyagiak amíg az emberi tényező nem tisztázódott. Tudom, én vagyok itt a legkisebb pont, de más úgy látom egyszerűen nem meri kinyitni a száját. Ne haragudjatok, de ezt a pénz-témát olyasminek érzem, ami a valódi probléma elfedésére lett kitalálva, mert könnyebb erről dumálni, mint a lényegi, a személyes kérdésekről!
Holott ez csak vénasszonyi fecsegés. A pénz fontos, de erről most beszélni olyan, mintha a tetőt akarnátok felrakni egy házra, amikor még az alapok sincsenek meg.
2006-09-16-12:29 #2071577– Miért nem lehet a nagykörúton szexuális életet élni?
– Mert mindenki odajön tanácsot adni.2006-09-16-12:40 #2071578Különben meg itt egy új szempont nektek:
Amint bármilyen formában is de kötelező lesz a fizetés, ha kis összegre is, abban a pillanatban beavatkozik majd az APEH, mert ez Csabának jövedelemszámba megy ami után adózni köteles…
2006-09-16-12:51 #2071579Balázs:”- Miért nem lehet a nagykörúton szexuális életet élni?
– Mert mindenki odajön tanácsot adni.”-ja, miközben könnyen lehet, hogy a tanácsadók fel „még nem dugott egy normálisat” életében, így csak a jószándék beszélhet belőlük igazán – a tapasztalattal szemben. nem gond ez, csak most nem feltétlenül szerencsés. bocs, ‘kinek inge..
Erőt vettem magamon, nagyjából végigolvastam ezt a szálat, meg a hupon is megnéztem a reakciókat. nomost:
-a fórum jelenét úgy kell megítéljétek, hogy a regisztrált tagok közül próbáljátok megtippelni az aktív emberek számát. ez most egy minimális arány. sajnos. fizethettek, meg csinálhatok amit akartok, ez most nem megoldás semmire sem, ettől ezek a negatív dolgok maradnak a helyükön. a 80-90 embert összeszámolva pedig tessék komolyan megpróbálni beleélni magatokat Csaba helyébe .
-f@sza egy dolog ez, ahogyan „xy miatt nem járok ide”! komolyan, mint az óvodában.
-valamilyen nagyon radikális dologgal kell bebikázni ezt a portált, mert enélkül a „bezárjam a boltot vagy ne?” probléma két havonta fel fog merülni, és előbb-utóbb be is következik a nagyhalál. én speciel már két éve érzem a süllyedést, így (biztos, ami biztos) időnként ráengedem a wget-et az oldalra. szomorú, hogy ezt kell tennem, mert nagyon sokat kaptam ettől a kis csapattól, a kezdetektől fogva.
-enyhe iróniával azt kell mondjam, hogy csak korhatárral és megfelelő szellemi képességgel engednék ide regisztrálni bárkit is.
-a véleményem persze messze nem megváltás, az egész problémához pl. én is nagyon kevés vagyok.
2006-09-16-13:00 #2071580konkrétan menyi az aktív emeberk száma?
És ez a kimutatás hogy készül? Ki számít aktív embernek?
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz