200.000 hozzászólás tanulságai

Kezdőlap Fórumok Linuxos hírek a nagyvilágból 200.000 hozzászólás tanulságai

10 bejegyzés megtekintése - 141-150 / 222
  • Szerző
    Bejegyzés
    xcut
    Felhasználó

Kevés az aktív tag, de erre két oldalú megoldás lenne a jó:
      1.) a régieket visszacsalogatni (razoli, bbt, killall, guhu, fellow, rushmoon, joco8192, deus, gergo, mm, gege, lordoftheboards és a többiek, hirtelen ők jutottak eszembe)
      2.) új generációt kinevelni, ahogyan működött (ezt már leírtam egy másik hasonló topicban)

Más. A fizetős szolgáltatás érdekelne. Mondjuk lehetne olyat, hogy az lfhu segít nyílt forrású projekteket tárhellyel, a főoldalon kiírva (mondjuk egy almenü, hogy „Támogatott projektek”), meg egy-egy gyűjtőtopic (mondjuk főoldal->fórum->támogatott projektek->xy projekt). Az ár meg „jelképes”, mondjuk annyi ft havonta, ahány MB a tárhely, és lehetne igénybe venni PHP-t, MySQL-t, postgres-t, python-t, vagy ha valaki nagyon akar valamit (mondjuk kell a projektjéhez, és ingyen van), azt felrakni. Például engem érdekelne egy ilyesmi koncepció.

kovi
      Felhasználó
        xcut wrote:
        Más. A fizetős szolgáltatás érdekelne. Mondjuk lehetne olyat, hogy az lfhu segít nyílt forrású projekteket tárhellyel, a főoldalon kiírva (mondjuk egy almenü, hogy „Támogatott projektek”), meg egy-egy gyűjtőtopic (mondjuk főoldal->fórum->támogatott projektek->xy projekt). Az ár meg „jelképes”, mondjuk annyi ft havonta, ahány MB a tárhely, és lehetne igénybe venni PHP-t, MySQL-t, postgres-t, python-t, vagy ha valaki nagyon akar valamit (mondjuk kell a projektjéhez, és ingyen van), azt felrakni. Például engem érdekelne egy ilyesmi koncepció.

-tényleg szép elgondolás, de Magyarországon vagyunk: ennek nincs jövője nálunk. javarészt programot lopunk, csalunk, ezt megfejelve magasról teszünk rá, hogy a Szabad projektek hogyan élik meg a felnőttkort. aztán, ha valami süllyedni kezd, jajgatunk hangosan, meg megmondjuk a tutit. tisztelet a kivételnek – de az elmúlt 4-5 évben bennem ez a vélemény nyert megerősítést. ebben a régióban egyébként mélységes tisztelet a két „kakukktojásnak”, hiszen az LME és FSF hazai szervezet azért még tud valamit…

-ez a fizetős dolog, mint említettem, most nem old meg semmit. ettől még simán be fog zárni az oldal, ha nem fordul több rossz dolog is ellentétes irányba sürgősen.

violazoli
        Felhasználó

-ez a fizetős dolog, mint említettem, most nem old meg semmit. ettől még simán be fog zárni az oldal, ha nem fordul több rossz dolog is ellentétes irányba sürgősen.

Én is ezt mondom már mióta…

kovi
          Felhasználó

na, gyerekek további jó 7végét, leléptem.

remélem, hogy hétfő reggel még lesz működő és aktív szerverünk.
            meg azt is remélem, hogy egyszer még lesz egy ütős csapatunk: olyan, mint két éve volt. meggyőződésem, hogy a mostani tagokkal is lehet olyan jó fórumot kialakítani, amit akkor. csak egy kicsit tegyen hozzá mindenki a dolgokhoz, hiszen eddig olyan alapdolgok is hiányoztak, mint egy egyszerű hír beküldésére mutatott hajlandóság.

gondoljátok csak végig.
            na, nem tépem tovább a szám, szevasztok.

tothaa
            Felhasználó

Hát, igen; nem szívesen áldozzák az emberek fel más tevékenységeiket valami olyanért, hogy másnak lesz belőle haszna.

zentus
              Felhasználó

Hupon sikeres volt a nagy vasgyűjtés…… szerintem meg kéne próbálni… Illetve el kéne passzolni reklám felületeket elég látogatott lap (persze normális hirdetésekkel nem erotikus tartalmú mert nem illik be a képbe…)… Illetve láttam sok olyat, hogy valaki vagy valamelyik cég keres linuxos szakembert vagy programozót… Én arra gondoltam ők mivel alkalmazni akarnak van pénz stb… egy jelképes összeget fizessenek be és egy külön topicba (menübe) gyűjteni az állás lehetőségeket…. illetve adó 1% még megoldás….. Annyi pénz szerintem összejön, hogy az oldal fent maradhasson és tovább fejlődjön…

A FAQ lehetősség elég jó ötlet…. szívesen segítenék, de php-hez elég hüle vagyok (csak nagyon minimálisan tudok belenyúlni)…

kisbetu
                Felhasználó
                  zentus wrote:
                  …. illetve adó 1% még megoldás….

Milyen megoldás? Tisztában vagy vele?

kisbetu
                  Felhasználó
                    zentus wrote:
                    A FAQ lehetősség elég jó ötlet…. szívesen segítenék, de php-hez elég hüle vagyok (csak nagyon minimálisan tudok belenyúlni)…

Nem hiszem, hogy pont a php-n bukna el a fák.
                    Meg kell írni, lektorálni kell, aztán odaterelni a népet.

(Sajnos az a baj, hogy a legtöbbször kéne valaki, aki fel is olvassa. Persze én már megint de struktív vagyok. Miatam megy csődbe a LF.)

balev
                    Felhasználó
                      kisbetu wrote:

Persze én már megint de struktív vagyok. Miatam megy csődbe a LF.

kovi wrote:

ezeknek a dolgoknak a felemlegetését egy időre (pl örökre) jegeljétek. nem egy ember felelős a mélyrepülésért, hanem Mindenki. én is, te is ,ő is, mi is. ha másért nem, ha egy überszuper és értelmes tagot veszel képbe, még ő is: ha másért nem, akkor azért mert nem próbált meg radikálisan tenni és fellépni a negatívumok ellen. mi még most is egy Magyar csapat vagyunk így együtt, nem pedig egyének, akikre mutogatni kéne másoknak. legalábbis így kéne lennie a dolgoknak szerintem.
                      admin
                      Adminisztrátor

„… illetve adó 1% még megoldás….”

Igen, ha az LF jogilag képeslenne fogadni az 1%, gondolom ehhez valami alapítvány vagy közhasznú valamit kellene létrehozni!
                        De sztem nem sokan vannak akik „pénzkeresők”
                        a diákok (valószínű a többség) felejtősek ez ügyben.

Szóval ez nem olyan egyszerű, mint látszik.
                        Más, jogilag

10 bejegyzés megtekintése - 141-150 / 222
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.