200.000 hozzászólás tanulságai

Kezdőlap Fórumok Linuxos hírek a nagyvilágból 200.000 hozzászólás tanulságai

10 bejegyzés megtekintése - 151-160 / 222
  • Szerző
    Bejegyzés
    erdsiger
    Felhasználó
      sany wrote:
      Más, jogilag�  kifogásolhatatlan formát kellene kitalálni!
      Nehogy Csabát lecsukják, mert pénzt szed be adó bevallás nélkül.
      Vigyázni kell ezekkel a dolgokkal!

Szerintem az 500 Ft-os mail jó megoldás erre. Aki szeretné támogatni a fórumot, ezzel a módszerrel megteheti azt, és ha nincs szüksége az e-mail címre, akkor kezelheti jelképként.

admin
      Adminisztrátor

Akkor egy tipp.
        Ha van az smf motorhoz valami commerce(megrendelő) plugin,
        akkor ezen mindenki, aki úgy érzi megrendelheti a mail címet onlány!  :unsure:

dexter11
        Felhasználó
          szati wrote:

És akkor szerinted ki fog fizetni? Szerintem inkább a „vén rókábbak”. De egy kezdő, amikor idejön, felteszi első kérdését, és azt vágja az arcába a fórum egy ablakban: adj egy ezrest és válaszolunk. Abba a pillanatban elhúz innen, és szerintem vissza se néz, és valljuk meg, igaza is van (lenne).

Pont ez az nem vágna az arcába semmit, 3-4 hónapig ingyen lenne.

A fórumot a rendszeresen ide látogatók tartják életben. Rendszeresen ide látogató nem lesz mindenkiből, sőt szerintem mi vagyunk a kisebbség. Az ötleted szerint ha valaki sikeresen ide szokott akkor az egyik nap a képébe villan egy ablak, hogy „fizessél vagy nem lépsz be”. Magyarul mikor eljutott arra a szintre, hogy végre tud másnak segíteni akkor elzavarjuk.

xcut wrote:
          Kevés az aktív tag, de erre két oldalú megoldás lenne a jó:
          1.) a régieket visszacsalogatni (razoli, bbt, killall, guhu, fellow, rushmoon, joco8192, deus, gergo, mm, gege, lordoftheboards és a többiek, hirtelen ők jutottak eszembe)
          2.) új generációt kinevelni, ahogyan működött (ezt már leírtam egy másik hasonló topicban)
          Killall? Na nem. Idáig nem volt vele semmi bajom, de amit a most (is) felmerült probléma kapcsán művelt az alapján ő az utolsó ember aki kell ide.
          Amúgy meg szerintem igenis ki lehetne heverni a generáció váltást – mert ez az – ha az újonnan jövőket megfelelő tisztelettel kezelné mindenki. Kisbetü lehetsz szarkasztikus, de saját magadnak is ártasz azzal, hogy néha ilyen modorban kezeled a kérdezőket, és igen tudom nem csak te vagy az.

Ami a támogatási módokat illeti szerintem szerintem jó, hogy ennyi lehetőség van. Ki kéne rakni mindegyiket egy oldalra, a főoldalra meg belinkelni egy „Támogasd te is a Linuxfórumot” szöveggel. Ja és lehetne még egy Paypal gombot is kirakni, legalábbis külföldön elég sok helyen látni.
          DE, ahhoz, hogy bármilyen támogatási mód legalább részben sikeres legyen elöször népszerüvé kell tenni a fórumot. Enélkül nem megy.
          A mások által kért radikális változás pedig szerintem eldőlt. Legalábbis az, hogy a nép mit szeretne. Aki eddig hozzászólt az eddig mind a második lehetőségre szavazott (killallt leszámítva persze).

admin
          Adminisztrátor

csaba:
            Sztem…. ha az a gond hogy sokba kerül a szerver rakjad át a domain-t hozzám, nekem egyel több vagy kevesebb tökre mind1 és szívesen segítek ingyen… így semmibe nem kerül neked.
            Aztán majd kiderül, hogy a nép megérdemli-e az időt amit ráfordítasz…
            Az oldalt újra szabd át, csak fórum legyen, max 1-1 közérdekű saját hír de a főoldalon sokkal több topik…

balev
            Felhasználó
              dexter11 wrote:

Killall? Na nem. Idáig nem volt vele semmi bajom, de amit a most (is) felmerült probléma kapcsán művelt az alapján ő az utolsó ember aki kell ide.

Azért az ilyen kijelentésektől tartózkodnék. Voltak negatívumok több oldalról, ne csak egy szemszögből nézzük már a világot.

Voltak olyan lépései, amiket nem kellett volna, de nagyon sok embernek segített, tett is a fórumért. Én speciel több lépésével is egyetértek (bár máshogy kellett volna kiviteleznie, ez biztos)

Ennyi erővel bárkire rá lehetne húzni, hogy miatta alakult ki az a helyzet, ami kialakult. De nem ez a cél most. Előre kell nézni, nem a múlton töprengeni, hogy mit lehetett volna másként. Így soha nem jutunk előre.

admin
              Adminisztrátor

Összefoglalva, az állás.

1. Csaba a második lépést végrahajtja.
                2. Egy online mail megrendelőr kirak az oldalra,
                támogatás címén!
                3.

zentus
                Felhasználó

Bocsi Sany nem tudtam hogy, Csaba saját maga üzemelteti az oldalt. Azt hittem valami alapítvány vagy egyesület mögött van… Alapítvány egyesület meg közhasznúakkal az a baj, hogy oda több fő kell….. Így Csaba elveszítheti a fóruma fölött a vezetést… vagy olyan embereket vesz be akik azt teljesen egyet értenek a döntésével….. Én egyesületet választanám több okból alapítvány nagyon szoros elszámolással tartozik amit évente egy publikus lapban is meg kell jelenítenie ez szerintem elég komplikált…. az egyesület kicsit jobb a helyzet asszem 8 fő kell a beindításához… és 1 év működés után tudna pályázni állami illetve uniós zsét (ha betudja mutatni mit ért el: ide azt értem, hogy az oldalt tovább fejleszti… esetleg egy saját vasra ültethetné át a rendszert)

Szerk: akkor teljes elismerésem Csabának…..

uzsolt
                  Felhasználó
                    sany wrote:
                    1. Csaba a második lépést végrahajtja.
                    2. Egy online mail megrendelőr kirak az oldalra,
                    támogatás címén!
                    3.�  Ha egy héten beül nincs mail megrendelés, életbe lép az első lépési lehetőség! 🙂

Csak ezzel szerintem a kisebb(?) gond, a pénz ügyében történik megoldás-szerű lépés. A csaba által panaszolt fő probléma, az „erkölcsi fertő” ettől még nem tisztul. Vagy már vannak ezirányban is tervek, csak azok nem publikusak?

admin
                    Adminisztrátor

„az „erkölcsi fertő” ettől még nem tisztul.”

Hát ez állítólag a moderátorok miatt van, mint a panaszokból kiderült!
                      Ha nincsenek moderátorok, akkor ez is letudva! 🙂

nastjakam
                      Felhasználó
                        balev wrote:
                        dexter11 wrote:

Azért az ilyen kijelentésektől tartózkodnék. Voltak negatívumok több oldalról, ne csak egy szemszögből nézzük már a világot.

Voltak olyan lépései, amiket nem kellett volna, de nagyon sok embernek segített, tett is a fórumért. Én speciel több lépésével is egyetértek (bár máshogy kellett volna kiviteleznie, ez biztos)

Ennyi erővel bárkire rá lehetne húzni, hogy miatta alakult ki az a helyzet, ami kialakult. De nem ez a cél most. Előre kell nézni, nem a múlton töprengeni, hogy mit lehetett volna másként. Így soha nem jutunk előre.

Ha emlekszik is valaki, a radikalis valtozasok hive volt, ami senkinek nem tetszett akkor.
                        Most mitol is tetszik ugyanez barkinek? Marmint a radikalis valtozas.
                        Na nemar killall vigye itt a palmat a rosszfiu szerepeben.
                        Arrol beszeljunk, ami a mostani helyzet. Killall nincs itt azt hiszem majus ota.

10 bejegyzés megtekintése - 151-160 / 222
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.